Innan kursen

 

Vår förhoppning är att både du och din hund ska må riktigt bra hos oss. Här kommer ni aldrig uppleva hårda ord och tuffa tag. Vi identifierar oss med termen “belöningsbaserad hundträning” vilket innebär att vi i största möjliga mån använder positiv förstärkning.

Du ansvarar för allt du och din hund gör på kurs, det senare enligt tillsynslagen som innebär att du har strikt hundägaransvar. Vi råder dig att ha försäkring för både dig och din hund.

 

Kom förberedd – hunden

 • Rasta hunden innan kurs, men ta inte ut all hundens energi – den ska ju orka jobba!
 • Kom gärna i god tid, så hunden får vänja sig vid platsen.
 • Ta med dig gott godis i små bitar (1/2 lillfingernagel stora till mellanstor hund ex. labrador). Detta för att du ska kunna belöna mycket! Du kan gärna klippa ditt vanliga godis i mindre bitar. Ta godare godis än ni brukar ha.
 • Ta med hundens favoritleksak, gärna knuten i ett rep så du kan dra den längst med marken
 • Ta med en filt eller enklare bädd för hunden att vila på i pauserna.
 • Ta med vattenskål det är viktigt att inte dela vattenskål med någon annan, då ökar smittorisken för eventuella sjukdomar.
 • Använd gärna sele på kurs eftersom hundar ofta drar lite mer vid sådana tillfällen. Selen är mest skonsam mot din hunds kropp. Fast- eller halvstryphalsband är ok.
 • Använd inte stryphalsband och flexikoppel på kurs.
 • Låt dagen i övrigt vara lik övriga dagar. Har ni varit med om något särskilt jobbigt under dagen, till exempel veterinärbesök, får ni väldigt gärna informera oss.
 • Om du upplever att din hund känns stressad, svår motiverad, osäker eller liknande just på kurs så hör gärna av dig, vi hjälper till och individanpassar så din hund trivs och känner sig trygg. Lokalen har till exempel flera siktbarriärer som ger hundarna ett eget utrymme.

 

Kom förberedd – ägaren

 • Ta hand om dig själv inför kurs genom att äta och ta på dig bra kläder.
 • Är det långa träningspass, ta gärna med en frukt.
 • Har du frågor du inte vill ställa i grupp, så finns vi alltid kvar på plats efteråt – eller så kan du nå mig på mail.
 • Har din hund problem som inte är relaterade till grundövningar, vardag eller kursämnet? Boka hellre en privatträning, så kan vi hjälpa er på bästa sätt. Sådana problem kan till exempel vara utfall, stor rädsla, eller annat.
 • Ta med inneskor eller tjocka strumpor. Inga ytterskor får användas inne i lokaln – oavsett väder ute

På kurs

 

Kurslokalen ligger på ZooGiganten i Lomma, Mariedalsvägen 6. Du parkerar på butikens stora parkering och går sedan vidare in på gårdsplanen bakom MiniZooet. Till vänster ser du ett hus med ZooSalong och Cityvet veterinärklinik. Kurslokalens dörr finns på bortre kortsidan av det huset. Vi möts inne i lokalen.

 

I lokalen finns lika många träningsplatser som deltagare på kursen. Dessa är utmärkta med stolar och har alltid gott om siktbarrärer mellan sig. När du satt dig ner får du gärna ta fram lite godis och se om din hund vill smaka, och testa att göra något enkelt trick ni tränat på hemma. Sånt gillar hundar!

 

Hundarna hälsar inte på varandra i lokalen om inte annat instrueras av instruktören (och ägarna säger ok). Det finns en rastgård vid ZooGigantens parkering som ni kan använda för hundlek.

 

Vid kurstillfällena blandas teori och praktik. Under teorin ska hundarna få vila, så se till att inte smygträna dem i pauserna – hur roligt det än är. Under praktiken tränar en person i taget hunden, oavsett hur många ni är som följer med.

 

 

Var aldrig rädd att ställa en fråga eller be om hjälp. Vi finns till för att du och din hund ska få bästa möjliga kursupplevelse!

Mellan tillfällena

 

Ungefär en timme i veckan spenderas på kurs hos oss. Resterande 167 timmar är ni hemma – och det är där den riktiga träningen sker. På kurs är det människan som lär sig nya saker, hundarna är ofta så upptagna av själva upplevelsen att de glömmer bort övningarna efteråt. Men då kommer ni få i uppgift att påminna dem såklart!

 

Hundkurser är magiska på så vis att gemenskap, inspiration och förståelse växer sig starkare. Men hundkursen kommer inte magiskt att göra din hund vältränad. Det är upp till oss att ge dig verktygen för att kunna träna din hund hemma, men det är upp till dig att göra slag i saken. Först då kommer magin från kursen sprida sig ut i er vardag. Förvänta er alltså att ni kommer behöva göra era “läxor” för att nå resultat.

 

Ni kommer få all teori och alla övningar från kurserna på mail. Hos oss ska ni inte behöva komma ihåg något, någonsin!