Om oss

Utbildningar för dig och ditt djurs bästa

Vilka är vi.

ZooKurser är en del av ZooGiganten i Lomma, Skåne. För oss står giganten i vårt namn för vår gigantiska kärlek till djuren och den gigantiska kunskap alla våra medarbetare besitter. Vi strävar efter att varje dag få möjligheten att dela med oss av vår kunskap till alla de som besöker våra djurcenter. Alla delar i vår verksamhet genomsyras av visionen att skapa en så bra tillvaro som möjligt för djur i livet med sina människor. Genom ZooKurser får våra experter tillfälle att ge dig en del av sin kunskap i form av bl.a. hundkurser. Du kan komma till oss, eller så kan våra kurser komma till dig via vår hemsida.

Våra kursledare.

Här på ZooKurser kommer ni alltid möta kunniga kursledare. Vi har både egna kursledare och inbjudna experter som täcker in ett enormt stort kunskapsområde: allt från saltvattensakvarier till kaninskötsel och hundträning.

I vår fina kurslokal, som ligger i Lomma, för hundaktiviteter är det framförallt våra två kursledare Emma Almquist och Amanda Sjöland som ni kommer träffa. De är båda specialiserade på hundträning med en holistisk grundtanke. Holistisk (av grekiska holos, “hel”, “odelad”) hundträning är ett förhållningssätt som innebär att helheten är viktigare än en enskild del och att ingenting kan beskrivas utan sin kontext. Mer konkret innebär det att all den träning vi gör strävar efter både inre och yttre balans i hunden genom rätt kost, tillfredsställda behov,  god hälsa, självförtroende, positiv träning med mera.

Våra utbildare

Nedan ser ni de kursledare som just nu har kurser på gång. Ta gärna en stund till att kolla in dem - vi är mycket stolta över att de finns här hos oss.

Amanda och Zickan på promenad

Amanda Sjöland

Hundinstruktör, Hundmassör
DSC_1426

Emma Amquist

Etolog, Hundinstruktör